<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">

eBook: Automation in IT - Hoe doe je dat?

Voorpagina Ansible - Automation in IT-1

Zeg je IT, dan zeg je automation. Het is inmiddels meer dan gebruikelijk om technische en zelfs bedrijfsprocessen automatisch te laten verlopen. Automation, en vooral in configuratiemanagement en deployment, vormt een alledaags onderdeel van het werk van systeembeheerders, programmeurs en (DevOps) engineers. Maar hoe pak je dit nu precies aan?

 

Dit eBook geeft antwoord op de vragen: Welke soorten automation zijn er? Waar moet je op letten? Waar kan je de meeste tijd op besparen? Welke voordelen levert dat allemaal op? En welke tools voor configuratiemanagement en deployment gebruik je eigenlijk per situatie?

O.a. antwoord op de volgende vragen
Welke automatiseringsslagen kan ik maken en wat zijn de voordelen?

Theoretisch gezien zijn er talloze manieren om je IT-processen te automatiseren. Praktisch gezien zijn er drie automatiseringsslagen die je altijd kan maken. En wanneer je dit doet; wat zijn de échte redenen om te automatiseren? Wat levert automation concreet op voor bedrijven en systeembeheerders zelf? 

Heb ik een push of pull systeem nodig?

In de keuze voor een automation tool moet je je allereerst afvragen: wil ik automatiseren met een push-systeem of een pull-systeem?  Beide systemen hebben zijn voor- en nadelen. Maar wat je eigenlijk moet nagaan is hoe jij je serverconfiguratie ziet. In dit eBook leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Welke automation tools zijn er in de markt en hoe maak ik mijn keuze?

Welke automation tools zijn geschikt in welke situatie? We bespreken kort enkele bekende tools in configuration management en deployment, te weten Puppet, Chef, SCCM, SaltStack en Ansible.

Deel deze kennis met een collega of vriend!
Facebook LinkedIn Twitter Email
Bladzijde 6 - Automation in IT

Wat staat er in dit eBook?

  • Uitleg van verschillende soorten automation in IT
  • De precieze voordelen van IT automation
  • Heb ik een push of pull systeem nodig?
  • Welke automation tools zijn er op de markt?
  • Hoe kies ik de juiste automation tool?

Download uw gratis eBook